Prostatlı Hayat Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirildi - Haberler - Cengiz ERGÜN
20.02.2024 14:32

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi içinde yer alan ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin de destekte bulunduğu Prostatlı Hayat Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Manisa Valisi Enver Ünlü ve protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Ergün, merkezin sağlıklar getirmesi dileğinde bulundu.

 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi içinde yer alan Prostatlı Hayat Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği Prostatlı Hayat Merkezi’nin açılışına Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Prostatlı Hayat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Birsen Yonca Ekmekçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Arif Alkan ile Hafsa Sultan Hastanesi doktorları ve davetliler katıldı.

Protokol konuşmaları gerçekleştirildi

Törende açılış konuşmasını Prostatlı Hayat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu gerçekleştirdi. Müezzinoğlu, derneğin faaliyetleri ve yaptığı etkinlikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar’ın yaptığı selamlama konuşması sonrasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak merkezin açılmasına katkı sağlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Sayın Rektörümüzün ve hastane yönetimimizin merkezin kurulmasıyla ilgili bizlere gelen talebine hızla yanıt vererek, gerekli tadilat çalışmalarının yapılması noktasında katkı sağladık. Hepimiz, kanserin erken teşhisi ve tedavisinin ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu tür merkezlerin; hastalıklar ve özellikle kanserle mücadelenin bulunduğumuz şehirde yapılmasının, hasta ve hasta yakınları için büyük önem arz ettiğine inanıyorum” dedi.

“Farkındalık etkinliklerine imza attık”

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşların başta kanser olmak üzere, hastalıklar konusunda bilinçlendirilmesi için seminerler, farkındalık çalışmaları, sağlık kuruluşlarıyla işbirliği ile bilgilendirme çalışmaları gibi çok sayıda faaliyet yürüttüklerini ve yürütmeye devam edeceklerini belirten Başkan Ergün, “Hafsa Sultan Hastanemizin Üroloji Anabilim Dalında değerli Profesör Doktor hocamız Sayın Talha Müezzinoğlu da, bu konuda belediyemize önemli destekler verdi. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Değerli hocamızın kurduğu Prostatlı Hayat Derneği işbirliğiyle Kansere “Karşı Adım At ve Kansere Karşı Pedal Çevir” gibi önemli farkındalık etkinliklerine imza attık. Bunların yanı sıra özellikle pandemi döneminde, Büyükşehir Belediyemizde görevli psikolog arkadaşlarımız, 'Psikologlarımız Yanınızda' projesi ile vatandaşlarımıza ücretsiz danışmanlık desteği sağladı. Sağlığın en değerli hazine olduğu bilinciyle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vatandaşlarımız teveccüh gösterir ve bir dönem daha bizlere görev verirse, yeni dönemimizde de sağlıkla ilgili proje ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Sağlık ocakları, aile sağlığı merkezleri, Kızılay işbirliğiyle hayata geçireceğimiz Huzurevi ve Alzaymır Gündüz Bakım Evi, engelli hemşerilerimize Akülü–Tekerlekli sandalye yardımı, hastalarımıza hasta yatağı desteği, Çölyak hastalarına düşük proteinli glütensiz gıda desteği gibi çalışmaların içinde olacağız. Özetle, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, sağlık alanındaki gelişmelere katkı sağlamaya, kanserle mücadeleye her zaman destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Ergün, konuşmasının sonunda Prostatlı Hayat Merkezi’nin hastalara şifa olması dilekleriyle birlikte merkezin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlama konuşması sonrasında Manisa Valisi Enver Ünlü de bir konuşma yaparak merkezin sağlık şifa olması ve hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Açılış kurdelesi kesildi

Yapılan protokol konuşmaları sonrasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi içinde yer alan Prostatlı Hayat Merkezi’nin açılışı protokol üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesiyle gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri merkezi gezerek bilgi aldı.

 

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.