Başkan Ergün Alaybey’de Vatandaşlarla Buluştu - Haberler - Cengiz ERGÜN
24.03.2024 13:34

“Biz Temel Attık, Onlar Çamur Attı”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt ile birlikte Alaybey'de vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara seslenen Başkan Cengiz Ergün, bugüne kadar her yerde projeleri, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattığını belirterek, “Rakiplerimiz kirli tiyatrolarla halkımızı kandırmaya çalıştılar. Biz temel attık – Onlar Çamur attılar. Biz Konut Ürettik – Onlar Laf Ürettiler. Biz açılış yaptık – Onlar İftira Attılar. Biz Bütçe Şampiyonu Olduk – Onlar Yalan Şampiyonu oldular. Biz Proje Anlattık – Onlar Masal Anlattılar” ifadelerini kullandı. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumartesi günü Saruhanlı, Gölmarmara ve Ahmetli ziyaretlerinin ardından Şehzadeler ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. Alaybey Meydanı'nda gerçekleştirilen açık hava toplantısınds Başkan Cengiz Ergün'e Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur,AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, AK Parti ve MHP İlçe teşkilatları eşlik etti. Vatandaşlar Başkan Ergün'ü ay yıldızlı Türk Bayrakları, havai fişekler ve destek sloganları ile karşıladılar. 
Hayata Geçmeyecek Vaatlerle Halkımızı Kandırmaya Çalıştılar
Açık hava toplantısında Manisalılara seslenen Başkan Cengiz Ergün, “Önümüzdeki hafta Allah nasip ederse, yerel seçimler için sandığa gideceğiz. Bugüne kadar bizler hep projelerimizi, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattık. Rakiplerimiz ne yaptı? Kirli tiyatrolarla, iftiralarla, çamur at izi kalsın anlayışıyla, hayata geçmeyecek vaatleriyle halkımızı kandırmaya çalıştılar. Biz bu seviyeye inmeyi hiç düşünmedik. Ancak biz de insanız sabır da bir yere kadar. Biz temel attık – Onlar Çamur attılar. Biz Konut Ürettik – Onlar Laf Ürettiler. Biz açılış yaptık – Onlar İftira Attılar. Biz Bütçe Şampiyonu Olduk – Onlar Yalan Şampiyonu oldular. Biz Proje Anlattık – Onlar Masal Anlattılar. İşte OSB Kavşağı, temelini attık. İşte Malta Katlı Otoparkı, inşaatı devam ediyor. İşte Gediz Köprülü Kavşağı, kamulaştırmalarını yaptık. Karayolları tarafından kısa sürede başlayacak. İşte Fatih Bulvarı (Cider yolu) çalışmalar devam ediyor. İşte Eski Devlet Hastanesi Kavşağı battı, çıktı projemiz, İşte Ankara –İzmir hızlı tren hattının taşınmasından sonra devreye alınacak Raylı Sistem projemiz, Şehir Hastanesi’nden başlayıp OSB ‘ye kadar gidecek, sonrasında Menemen İzban hattına bağlanacak. Muradiye’ye 3 Adet Kavşak kazandıracağız. Eski Garaj ve Perşembe Pazarının bulunduğu alana içinde Çok amaçlı salon, Tiyatro ve konferans salonu, Kadın Emeği destekleme merkezi, konser etkinlik alanları, Atölye ve derslikler, Kent kütüphanesi, sosyal alanlar, kapalı pazaryeri,1000 araçlık otopark’ın bulunduğu Atatürk Kültür Merkezi yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Bazıları Gibi Olmayacak Duaya Amin Demiyoruz”
Alaybey Mahallesi’nde Şehzadeler Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilecek Kapalı Pazaryeri ve Katlı Otopark Projesi’nden bahseden Başkan Cengiz Ergün, “Projenin içerisinde 600 tezgahlık semt pazarı, bin 165 araçlık otopark, taziye evi, servis alanları bulunacak. Elektrikli araçlar içinde şarj istasyonları yapılacak. Pazaryeri yeni yerine taşındıktan sonra da mevcut pazar alanında prestij cadde ve peyzaj projemizi hayata geçireceğiz. Necatibey okulundan, eski devlet hastanesine kavşağına kadar olan caddede süs havuzları, otopark alanları ve yeşil alanlar olarak düzenlenip prestij caddesi yapılacaktır. Biz bazıları gibi olmayacak duaya amin demiyoruz, yalan söyleyemiyoruz. Hafif raylı sistemle 8 havuzunun oradan binip havaalanına 15 dakikada gideceksiniz demiyoruz” dedi. 
“Kendisi Mimar Ama Meslektaşlarını Hiçe Saymış”
Manisa’da 35 yıldır yapılamayan imar planlarını hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Cengiz Ergün, “Bunun rant olduğunu iddia etmiş. Sanki imar planlarını tek başına ben yapmışım gibi... Kendisi mimar ama şehir bölge plancılarını, mimarları, mühendisleri, ilgili teknik ekipleri kısacası kendi meslektaşlarını hiçe saymış. Bakın kısaca anlatayım. İmar planları yukarı da saydığım teknik ekipler tarafından uzun ve soluklu bir çalışmayla yapıldı. Büyükşehir meclisine gelen imar planları mecliste gurubu bulunan tüm partilerin temsilcilerinin de yer aldığı imar komisyonuna havale edildi. Komisyonda görüşüldükten sonra tekrar meclise geldi ve meclisimizde onaya sunuldu. Bu imar planları mensubu olduğun partinin ve meclisi oluşturan tüm parti guruplarının oy birliği ile geçmiştir. Şimdi soruyorum senin partinin meclis üyeleri de dahil tüm meclisin oy birliği ile kabul ettiği imar planlarına kendine rant sağladı demek neyin kafasıdır? Bu tüm meclis üyelerine iftara atmaktır. İnsanda biraz Allah korkusu olur. Biz imar planlarını yaptıktan sonra kendi yandaş odalarının itirazı ile mahkemede iptal ettirdiler! Bunlara rağmen, bunların yıkım zihniyetine rağmen vazgeçmedik ve tekrar söylüyorum 35 yıldır yapılamayan imar planlarını yaptık ve Manisa’mızın önünü açtık. Bakın aynı şahıs “Sandığa gittiğinizde bir Allah bir siz olacaksınız” da demiş. 5 yılda bir mi yüce Yaradan aklınıza geliyor? Yalan söylerken, iftira atarken Allah’ın sizleri gördüğünü akıl edemiyor musunuz?” diye konuştu. 
“Manisa’nın Senin Yalanlarına Karnı Tok”
Başkan Cengiz Ergün, “Bunların işi de gücü de yalan. Sırtlarında yumurta küfesi olmayanlar diledikleri gibi atıp tutuyor. Bazıları meydanlarda söz verip göreve gelince unutmasını iyi bilirler. Biz ise söz verdik mi yapıyoruz. Yapamayacağımız işin de sözünü vermiyoruz. Ben buradan kendisine sesleniyorum. Çık adam gibi, elinizde bulunan büyükşehir belediyeleri suyu neden 1 lira yapamıyor açıkla.. Peki sen nasıl yapacaksın? Açıkla.. İstanbul, Aydın, İzmir büyükşehir belediyeleri sizin elinizde değil mi? Bu üç şehrin CHP’li belediye başkanı ve adayları ne dedi ? Suyu maliyetinin altında satamayız dedi. Yaparsak kanunen suç işleriz dedi. İzmir adayı ne dedi biliyor musunuz? “Bütçeyi görmeden suya indirim yapacağım demek vatandaşı istismar etmektir” dedi. Bunu ben demedim onların belediye başkanları söyledi. Bu haberler basında, internette çıktı. İnanmayan baksın, okusun. Benim vatandaşımı kandırma. Manisa’nın senin yalanlarına karnı tok” ifadelerini kullandı. 
“Meydanda Söylediklerini İspat Etmeye Davet Ediyorum”
Bugün Manisa’da bir miting oldu. Hangi hale düştüklerini tüm Manisa gördü. 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak karşımdaydı. Birinci dersi karşımda aldı. 2014 yılında yine aday olarak karşımdaydı. 2019’da neden cesaret edip benim karşıma çıkamadın ey Özgür Özel? Bugün mitingde yalanlara devam edilmiş. Bu meydanda söylediklerini ispat etmeye davet ediyorum. Beyazfil binasını ağzına dolamış. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak orayı SGK’dan almışız, sonra bir müteahhite satmışız. Bu kadarına da pes. 2014 Ağustos ayında SGK tarafından o bina Ankara’dan SGK tarafından satıldı. Özgür Özel bunu bilmiyorsan iyi öğren önce” dedi. 
“Manisa’nın Senin Yalanlarına Karnı Tok”
Bazılarının meydanlarda söz verip, göreve gelince unutmasını iyi bildiğini ifade eden Başkan Cengiz Ergün, “Biz ise söz verdik mi yaparız. Bugünlerde moda oldu ‘Babalar sözünü tutar’ diye. Allah razı olsun. Yapamayacağımız işin de sözünü vermeyiz. Ben buradan kendisine sesleniyorum. Çık adam gibi elinizde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi neden suyu 1 TL yapmıyor, Ferdi Bey önce buna bir açıklama getirsin. Bu şehirlerin CHP’li Belediye Başkan ve adayları cevabı kendisine verdi. Benim vatandaşımı kandırmayın. Manisa’nın senin yalanlarına karnı tok. Geçenlerde yine Manisa’da 220 sondaj var demiş! Allah akıl fikir versin.. Çıkmış aday olmuşsun daha dünyadan haberin yok. Ben söyleyeyim sana Manisa’da 2 bin 200 sondaj var. Suyumuzun yüzde 97 ‘sini yer altından sondajlarla çıkarıyoruz. Çünkü bizim barajımız yok. Ben de isterim suyu yarı fiyatına vereyim. Büyükşehir ‘den MASKİ ‘ye her ay para aktarmasak MASKİ bu 2 bin 200 sondajın elektrik parasını dahi ödeyemez” diye konuştu. 
“Manisalının 1 Kuruşunu Zayi Etmedik”
Manisa’nın Büyükşehir olmasının ardından 10 yıl geçtiğini kaydeden Başkan Ergün, “Büyükşehir olduğumuz 2014 yılından bugüne 10 yıl geçmiş, ancak bu 10 yılın 1,5 senesi büyükşehir yapılanması, 1,5 -2 senesi pandemi, 1 senesi asrın felaketi olarak nitelendirilen 11 ilimizde yaşanan depremler, ben hem pandemi de hem de depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Allah’ım bir daha ülkemize böyle felaketler yaşatmasın. Bu 10 senenin içinden büyükşehir yapılanmasını ve bu yaşadığımız felaketleri çıkardığımızda geriye ne kalıyor 5,5 -6 yıl, bu sürede yaptığımız hizmetler ortada, 17 ilçemize yaptıklarımızı burada saymaya kalksam saatler yetmez. Şimdi elinizi vicdanınıza koymanızı istiyorum değerli hemşehrilerim, 2009 Manisa Belediye başkanlığı zamanından tutun da 2014 de büyükşehir olduktan sonra bugüne kadar Manisa ve ilçelerimizde yaptığımız hizmetleri değişimi ve gelişimi görmüyor musunuz? Bunları gören görüyor bilen biliyor. Bu sözüm Manisa’ya ne yaptı ki? Diyenlere, bu sözüm bunları görmezden gelenlere. Biz de insanız elbette ki eksiklerimiz vardır. Elbette ki yetişemediğimiz yerler vardır? Ama biz de sihirbaz değiliz. Elimizde sihirli değnek yok. Biz hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını sorunlarını biliyoruz. Öncelik sırasına göre plan ve projelerimizi yapıyor, bütçe disiplinini de göz ardı etmiyoruz. Beni tanıyanlar iyi bilir ben bütçe yönetmeyi iyi bilirim, bugün bütçesinin yüzde 40’ını yatırıma ayırmış, en çok atıksu arıtma tesisi yapmış, en çok alt yapı yatırımı yapmış, bir belediyeden bahsediyorum. Bunlarla ilgili ödüller, bakanlarımızdan övgüler aldık. Manisa’nın ve Manisalının 1 kuruşunu zayi etmedik. Varsın onlar iftira atmaya devam etsinler. Biz doğru bildiğimiz yoldan bugüne kadar hiç sapmadık bundan sonra da sapmayız” ifadelerini kullandı. 
31 Mart’ta Gerekli Cevabı Vereceğinize Yürekten İnanıyorum
Atalarımızın “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Dediğini söyleyen Başkan Ergün, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin önderliğinde kurulan Cumhur İttifakı’nın Manisa’daki temsilcileri olarak bu sözü kendimize rehber edindik. Mehmet Çerçi Başkanım ve Yavuz Kurt kardeşimle birlikte, Manisa’mıza hizmet etmek için yola çıktık. Biz, bazıları gibi hayal satmıyoruz. Başkaları gibi düğün evinin tefçisi, ölü evinin yascısı olmadık. Proje ürettik, hizmet ürettik. Laf değil icraat yaptık, icraat… Onlar iftiralara başvurmayı, çamur at izi kalsın anlayışını kendilerine rehber edindiler. Ne biz ne de siz değerli hemşerilerimiz bunlara prim vermedik, vermeyeceğiz. Şehrimizi kalkındıracağız. Geleceğimizi inşa edeceğiz ve evlatlarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakacağız. Tek gayemiz budur. İftiracılara, kara propagandayı alışkanlık haline getirenlere 31 Mart’ta gerekli cevabı vereceğinize yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu. 
“Yapacak Daha Çok İşimiz ve Projemiz Var”
Hizmet yaparken doğuymuş, batıymış, kuzeymiş, güneymiş, bize oy vermiş, vermemiş ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Her yere eşit hizmeti ulaştırmanın gayreti içerisinde olduk. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Ancak daha yapacak çok işimiz ve projemiz var. Cumhur İttifakının gücü ve birlikteliği ile milletvekillerimizle, bakanlarımızla devletimizin gücü de arkamızda, bu da daha büyük projelere imza atacağımızın göstergesidir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şimdi, hemşerilerimize bir dönem daha hizmetkar olmak için yola çıkmış bulunuyoruz. Yeni dönemde desteklerinizle Şehzadelerimize, Yunusemremize ve tüm ilçelerimize kaldığımız yerden yine en güzel hizmetleri kazandıracağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Cumhur İttifakı’nın gücü, Milliyetçi Hareket Partimizin üretken belediyecilik anlayışıyla bugüne kadar hemşerilerimizin yüzünü hep güldürdük. Bundan sonra da hep birlikte, el ele, gönül gönüle, birliğin gücüyle Manisa’mızı geleceğe taşıyacağız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. İnşallah 31 Mart’ta hem Manisa Büyükşehir hem de 17 ilçemizde Cumhur İttifakı’nın zaferiyle yeni bir tarih yazacağız” diye konuştu. 

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.