Cumhur İttifakı Soma’da Maden Emekçileriyle Buluştu - Haberler - Cengiz ERGÜN
24.03.2024 17:29

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı Soma Belediye Başkan Adayı Egemen Bülent Türkmen ile birlikte İmbat Madencilik İşletmesini ziyaret ederek, maden işçileri ile buluştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Soma programı kapsamında Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Egemen Bülent Türkmen ile İmbat Madencilik İşletmesini ziyaret etti. Maden işçileri ile buluşan Başkan Ergün ve Türkmen'e; MHP MYK Üyesi Ali Uçak, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, Cumhur İttifakı ilçe teşkilatları eşlik etti.
Türkmen, Destek İstedi
Maden işçileri ile buluşmada konuşan Egemen Bülent Türkmen, "Cumhur İttifakı adayları olarak karşınızdayız. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Büyükşehir'de Başkanımız Cengiz Ergün'e, Soma'da şahsıma desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu. Cumhur İttifakı Soma Belediye Başkan Adayı Egemen Bülent Türkmen'in ardından Başkan Cengiz Ergün, bir konuşma yaptı.
“Elleriniz öpülesi, emekleriniz büyüktür”
Maden işçilerini selamlayarak sözlerine başlayan Başkan Ergün, “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Rabbim, işinizi gücünüzü rast getirsin, yar ve yardımcınız olsun. İnşallah, Ramazan Bayramımızı da sağlık ve sıhhat içerisinde kutlamak nasip olsun. Manisa’mız ve Soma’mız işçinin, emekçinin şehridir. Emeğin ve alın terinin şehri Soma’mızda sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bütün işçilerin emeği kutsaldır ama yer altında çalışan cennet vatanımızın topraklarının cevherini üretime katan, değere dönüştüren sizlerin emekleri çok daha kutsaldır. Size ne kadar teşekkür etsek yeterli olmadığını biliyorum. İşiniz ve ekmeğiniz yerin altında belki ama sizler bizim başımızın üstündesiniz. Elleriniz öpülesi, emekleriniz büyüktür. Bunu iyi biliyoruz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
“Hakkımızda hayırlısı olsun”
Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere de değinen Başkan Ergün, “Pazar günü yerel seçimler için sandığa gideceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliklerinde, Cumhur İttifakı adayları olarak oylarınıza talibiz. Bu seçim, hizmet seçimi. Cumhur İttifakı’nın gücü, üretken ve gönül belediyeciliği ilkeleriyle Manisa’mızı ve Soma’mızı geleceğe taşımak için Egemen Kardeşimle birlikte desteklerinizi bekliyoruz. Çıkmış olduğumuz bu yolda Rabbim yardımcımız olsun diyorum. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah” dedi.
“Madenci Feneri hiç sönmesin”
Başkan Ergün, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ekmeğini alın teriyle yerin yüzlerce metre altında kazanan siz değerli maden işçilerimize emekleriniz ve üstün fedakarlıklarınız için teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden kahraman maden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mayıs 2014’te 301 kardeşimizi büyük bir acıyla yitirdik. Onların anılarını yaşatmak için ilçemize Maden Şehitliği’ni yaptık. Rabbim kabirlerini nur, makamlarını cennet eylesin. Rabbim bir daha böyle acı günler yaşatmasın. Ruhları şad olsun. Bu duygularla sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sizlere hayırlı çalışmalar diliyorum. Allah kaza bela vermesin. Ayağınıza taş değmesin inşallah. Madenci feneri hiç sönmesin diyor, sizleri Rabbime emanet ediyorum.”
Başkan Ergün konuşmasının son bölümünde maden işçilerinin durak sıkıntısı yaşadığı bilgisini aldığını belirterek, önümüzdeki dönemde kapalı durak yapacaklarının sözünü verdi. Ziyaret, günün anısına hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle noktalandı.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.