MABEM Başarıya Doymuyor - Haberler - Cengiz ERGÜN
11.02.2016 15:13

Bu Gurur Öğrencilerin

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için hayata geçirdiği MABEM bünyesinde eğitim görüp, TEOG 1’inci dönem sınavlarında üstün başarı gösteren öğrenciler Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından ödüllendirildi. Başarılı öğrencileri tek tek tebrik eden Başkan Ergün, elde edilen sonuçların devamını diledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM) bünyesinde eğitim gören ve TEOG 1’inci dönem sınavlarında üstün başarı gösteren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Törende tüm soruları doğru cevaplayan iki, sorulara bir ve iki yanlış cevap veren on sekiz olmak üzere toplam yirmi öğrenci Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından ödüllendirildi. Ödül töreninde Başkan Ergün’ün yanı sıra, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Halk Eğitim Şube Müdürü Ergun Aksoy, Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Özkal Karataş, öğretmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı.

Başarılar bizleri gururlandırıyor

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde öğrencilere seslenen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öğrencileri elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti. MABEM eğitim merkezlerimizi Manisa’nın Büyükşehir olmasının ardından 17 ilçeye ulaştırıldığını belirten Başkan Ergün, “MABEM’in yeni bir başarısında daha sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bildiğiniz gibi, ‘17 İlçesiyle Manisa Büyükşehir Projemiz kapsamında MABEM eğitim merkezilerimiz tüm ilçelerimizde faaliyete başladı. İl genelinde 19 idareci, 240 öğretmen, 17 kayıt kabul memuruyla; 143 derslikte yaklaşık 6 bin öğrencimize eğitim veriyoruz. 2015-2016 eğitim-öğretim dönemine hızlı bir başlangıç yaptığımız MABEM’de eğitim gören öğrencilerimizin başarısı, bizleri gururlandırmaya başladı” dedi.

Öğrencilerimizi kutluyorum

MABEM Yunusemre, Şehzadeler, Demirci ve Sarıgöl’de eğitim gören 20 öğrencinin TEOG sınavında büyük bir başarı gösterdiğini dile getiren Başkan Ergün, “Bu başarı hem siz değerli velilerimizin, hem öğretmenlerimizin, hem de bizlerin göğsünü kabarttı. Bu öğrencilerimizden Şebnem Yorulmaz ve Ece Özdemir’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Türkiye genelinde 1 milyon 287 bin 842 öğrenci TEOG Sınavı’na katıldı. Bunların içinden bin 700 öğrenci tam puan aldı. Tam puan alan öğrencilerden ikisi, az önce isimlerini zikrettiğim çocuklarımız. Bu bizler için büyük bir onur. Huzurlarınızda her iki öğrencimizi de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu iki öğrencimizin yanında 9 öğrencimiz bu sınavı tek yanlış, 9 öğrencimiz de yalnızca 2 yanlışla tamamlayarak, büyük bir başarı elde etti. Bu öğrencilerimizi de yine aynı duygularla tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

MABEM çok büyük bir aile oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde eğitime büyük önem verdiğinin altını çizen Başkan Ergün, “YGS-LYS’nin yanı sıra TEOG’da da kalitesini gösteren eğitim kurumlarımızda, verdiğimiz eğitimin yanında vatanını ve milletini seven bireyler yetiştirmeyi kendimize ilke edindik. Ailesine, vatanına ve milletine saygılı nesiller yetiştirmek için 17 ilçemizde hayata geçirdiğimiz MABEM eğitim merkezilerimizde daha çok kez yeni başarılarla buluşacağımızdan şüphem yoktur. Bizlere güvenen ve inanan öğrencilerimiz ve velileriyle; özveriyle görevlerini yapan öğretmen ve idarecilerimizle MABEM artık çok büyük bir aile olmuştur. Çocuklarımızı hayal ettikleri okullara ulaştırmanın çabası içindeyiz ve bundan sonra da bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, çocuk kulüpleri, kreş ve dershanelerimizle 17 ilçemizin tamamında çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine katkı ve destek sağlıyoruz. Çocuklarımızı eğitime ve spora yönlendirmek için tesisleşme, eğitim yuvası oluşturma ve spor kulüpleriyle üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir tek şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak

Konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden örnekler de veren Başkan Ergün, “Bir tek şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak.” Vatanımızı, milletimizi modern seviyelere ulaştırmak için hep birlikte çok çalışacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Ata’mızın bu sözü ışığında 17 ilçemizin her alanında hizmet veriyor, çalışıyoruz. Gıda Bankaları, MABEM’ler, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri gibi sosyal projelerimizle de hemşerilerimizin yanında oluyoruz. Bu duygularla TEOG sınavında başarı gösteren çocuklarımızı, onların çok kıymetli anne-babalarını ve MABEM eğitim merkezlerimizin değerli öğretmenlerini bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının ardından TEOG’da üstün başarı elde eden öğrencileri tek tek tebrik ederek ödüllerini takdim etti. Tüm öğrencilerle birlikte fotoğraf çektiren Başkan Ergün, elde edilen başarıların devamını diledi.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.