Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı Kapılarını 26. Kez Açtı - Haberler - Cengiz ERGÜN
23.04.2019 18:00

Bu sene 479’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde 26. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törene Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.
479’uncu Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl 26’ıncısı düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılışıyla birlikte başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve 120 firmanın yer aldığı organizasyonun açılışına Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Öztozlu, Ertuğrul Yıldırım ve Burak Aslay, daire başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve firmaların temsilcileri ile konuk ülke olarak Sri Lanka’dan gelen halk oyunu grupları katıldı.
Hayırlı Olmasını Dilediler
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, konuk ülke Sri Lanka Halk Dansları Topluluğu yöresel dans gösterisi yaptı. Gösterinin ardından Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir birer konuşma yaptı. Protokol üyeleri düzenlenen organizasyonun önemine değinerek Manisa için hayırlı olmasını temenni etti.
“Festivalin heyecanını yaşıyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festival heyecanını yaşadıklarını belirterek, “479 yıl gibi oldukça uzun bir süreden beri kutlanan, Manisa’mızın ve ülkemizin gözbebeği Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalimizin başlangıcının heyecanını yaşıyoruz. Bu güzel festivalin içerisinde 26 yıldır süregelen Sanayi ve Ticaret Fuarımız da, yurtiçinden ve yurtdışından ağırladığı binlerce ziyaretçi ve katılımcısıyla artık kendini kanıtlamış önemli bir fuar haline geldi. Bu açıdan bu güzide fuarın hayata geçmesinde emeği olan herkese Manisa’mızın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm hemşerilerim adına Allah razı olsun diyorum” dedi.
“Manisa tarımına katkı sağlayacağız”
Manisa’nın tarım ve sanayi sektöründe önde gelen illerden biri olduğuna dikkati çeken Başkan Ergün, “Manisa’mızın tarım ve sanayi konusunda ne kadar gelişmiş ve ülkemizin önde gelen şehirleri arasında yer aldığını tekrar tekrar vurgulamanın gereği olmadığını düşünüyorum. Bu güzel potansiyeli harekete geçirme, yatırımcıların bu şehre gelmesi, ekonominin can bulması gibi kriterler hem bu şehrin yöneticileri olarak bizlerin, hem de tüm paydaşların ortak noktada buluşup dinamizm oluşturması ile mümkün. Manisa bu zamana kadar bunu güzel bir şekilde yaptı. Bu alanda da örnek bir şehir olduğumuzu gururla söyleyebiliriz. 26 yıldır devam eden bu güzel fuarımız da bunun kanıtlarından bir tanesi. Bu noktada Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle kırsal kalkınmanın geliştirilmesi için geçmiş dönemde başlattığımız ve bu dönem inşallah üzerine koyarak devam edeceğimiz önemli proje ve çalışmalarımız var. Topraklarının yüzde 90’ı tarımsal üretime elverişli olan güzel Manisa’mızda kalkınmanın yolunun tarımdan geçtiğini düşünüyoruz. Seracılık, hayvancılığın geliştirilmesi, arıcılık, fidan destekleri çalışmalarımızla ilgili geçtiğimiz hafta Ankara’da Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile de görüşmem oldu. Sayın Bakanımızın da bu konuda desteklerini istedik. Biz Manisa’yı ülkemizin tarımsal üretiminin lokomotifi yapma konusunda kararlıyız ve adımlarımızı buna göre atacağız” diye konuştu.
“Kaliteli mal veya hizmet üretmek rekabet için yeterli değil”
Başkan Ergün, ticaret sektörü içindeki rekabet ortamının dikkati çekerek, “Fuarların ne kadar önemli olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Her geçen gün artarak yoğunlaşan ve zorlaşan rekabet ortamında sadece kaliteli mal veya hizmet üretmek başarı için yeterli olmuyor. Üreticinin, tüketici ile yakın ve yoğun temas kurarak, ürettiği mal veya hizmeti tanıtabilmesi de büyük önem arz ediyor. Fuarlar, günümüz pazar koşullarında tarafları karşı karşıya getirerek ticaretin gelişmesine katkı sağlayabilen nadir aktivitelerden bir tanesi. Bu değerlendirmeler ışığında fuar organizasyonlarının önemli ve değerli sonuçlar üreteceğine inanıyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa’mızda yaşayan hemşerilerimiz başta olmak üzere, şehrimize yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlere yaşanabilecek bir şehir sunmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra şehrimizin yurt içinde ve yurt dışında en güzel şekilde tanıtılmasına da büyük önem veriyoruz. Bu nedenle UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültürel mirası olarak koruma altına aldığı Mesir Macunu Festivali’ne katkımızı arttırarak sürdürüyoruz. Bu vesileyle fuarın bugünlere kadar ulaşmasında başta SNS Fuarcılık olmak üzere, emeği olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara Manisa adına teşekkür etmek istiyorum. Bugün Gazi Meclisimizin kurulduğu ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; bağımsızlığımız için canlarını, kanlarını seve seve feda eden kahraman atalarımızı rahmetle anıyorum” dedi.
Hayırlı Olsun Dileklerini İletti
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşması sonrasında Manisa Valisi Ahmet Deniz, yaptığı konuşmasında fuarların ticaret hayatındaki önemine değinerek, fuarın Manisa ve ülke için hayırlı olması dileklerini iletti.
Kesilen Kurdele İle Fuarın Açılışı Yapıldı
Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile protokol üyelerinin katılımı ile düzenlenen açılış organizasyonunda kesilen kurdele ile bu yıl 26’ıncısı düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılışı yapıldı. Kesilen kurdele sonrasında protokol üyeleri fuarda yer alan 120’inin üzerindeki stantları gezerek hayırlı işler ve kazançlar dileklerini iletti.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.