El Emekleri, Göz Nurları Görücüye Çıktı - Haberler - Cengiz ERGÜN
26.06.2019 09:56

Türkiye genelindeki cezaevlerinde hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan ürünler Cumhuriyet Meydanında açılan sergide görücüye çıktı. Gıdadan, tekstile, mobilyadan, hediyelik eşyaya kadar yüzlerce eserin hem sergilendiği, hem de satışının yapıldığı serginin açılış programına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları bünyesinde yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan ürünler, açılan sergide görücüye çıktı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki serginin açılış programına

Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe belediye başkanları ve kaymakamları, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan, Manisa 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, Ceza Tevfikevleri Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan programda Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri bir konser verdi. Daha sonra ise Ceza ve Tevkifevleri Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sergiledi.

Kursların önemine değindiler

Programın açılış konuşmasını Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli yaptı. Çiçekli, düzenlenen fuarın Malatya’dan sonra bu yıl ikinci olarak Manisa’da düzenlendiğini belirtti. Çiçekli’nin ardından konuşan Ceza Tevfikevleri Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Çiftçi ise düzenlen kursların hükümlü ve tutuklular için önemine değindi. Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Murat Atan da, işyurtlarının çalışmalarıyla toplumda farkındalık oluşturduğunu belirtti. Atan’ın ardından konuşan Manisa Valisi Ahmet Deniz de fuarın düzenlenmesinde emek verenleri kutladı.  Programda son olarak konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner ise, meslek eğitimi kurslarının tahliye olan hükümlülerin toplumsal hayata tutunarak sorumluluk sahibi bireyler olmalarını sağladığını ifade etti.

Açılış kurdelesi kesildi

Konuşmaların ardından davetliler hep birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti.  Davetliler gıdadan, tekstile, mobilyadan, hediyelik eşyaya kadar yüzlerce eserin hem sergilendiği, hem de satışının yapıldığı sergiyi inceledi. Fuarı beğeniyle inceleyen Başkan Ergün de, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen birçok el emeği ürünü satın aldı.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.