Sarıkamış Şehitleri, Manisa’da Sonsuza Dek Yaşayacak - Haberler - Cengiz ERGÜN
15.12.2021 11:31

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nda, Yunusemre ilçesi sınırlarında bulunan Büyük Laleli Parkı’nın isminin Sarıkamış Şehitleri Parkı olarak değiştirilmesi teklifi, oybirliğiyle kabul edildi. Adı geçen parkın içine daha önce Sarıkamış Şehitleri Anıtı kazandırdıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Şehitlik mertebesine yükselen tüm Mehmetçiklerimiz için bu güzel anıtı şehrimize yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aralık ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda Sarıkamış Şehitleri’ni andı. Başkan Ergün, “1914 yılının 15–22 Aralık tarihleri arasında Kars’ı Ruslardan geri almak için Sarıkamış’ta şehit düşen 90 bin Mehmetçiğimizin 60 bini donarak şehadete yürümüştü. Aziz şehitlerimizi bu acı olayın yıldönümü vesilesiyle saygıyla anıyorum. Manisa’mızda kurulan Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneğimizin şehrimize, Sarıkamış Şehitleri Anıtı yapılması yönündeki talebine de bu bağlamda kayıtsız kalmadık. 2019 yılı Aralık ayında Büyükşehir Belediye Meclisimizde aldığımız karar sonrasında Manisa’mıza Sarıkamış Şehitleri Anıtı’nı kazandırdık. Sarıkamış’ta Manisa’mızdan da 224 Mehmetçiğimizi şehit vermiştik. Bu nedenle hem Manisalı şehitlerimiz hem de şehitlik mertebesine yükselen tüm Mehmetçiklerimiz için bu güzel anıtı şehrimize yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığınca hazırlanan ‘Sarıkamış Şehitleri Anıtı’nın video gösterimi gerçekleştirildi.

Sarıkamış Şehitleri’nin Adı Parka Verildi

Gündemin 37’nci maddesinde, Yunusemre ilçesi sınırlarında yer alan Büyük Laleli Parkı’nın adının Sarıkamış Şehitleri Parkı olarak değiştirilmesi teklifi oylandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıkamış Şehitleri Anıtı’nın adı geçen parkın içine yapıldığını ifade etti. Teklif oybirliğiyle kabul edilirken, Başkan Ergün de, şehitlerimizi rahmetle anarak, meclis üyelerine teşekkür etti.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.