Manisa'nın Hizmet ve Yatırımları Polisevi'nde Görüşüldü - Haberler - Cengiz ERGÜN
15.03.2022 15:44

Manisa İl İdare Şube Başkanları toplantısı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'in başkanlığında gerçekleştirildi. Kurumların çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya katılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projeler ve kamu kurumları ile işbirliği içerisinde yürüttüğü çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında Manisa Polis Evi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, kamu kurumlarının müdürleri katıldı. Toplantıda Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddeti Önleme Merkezi'nin çalışmaları ve bu kapsamda gerçekleştirilecek olan Sosyal Arabuluculuk Sertifika Eğitimleri hakkında bilgi verdi.

 

Başkan Ergün, Projeleri ve Yatırımları Anlattı

Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de söz aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projeler ve kamu kurumları ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Ergün, "Geride kalan sürede KOVİD-19 sebebiyle birbirimizden biraz uzaklaştık. Ancak hizmetler hiçbir zaman durmuyor. Halkımızın bizlere verdiği görevler gereği bu hizmetleri daimi olarak yapma çabası içerisindeyiz. Öncelikle bu süreçte vatandaşlar için en çok gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza bizler de ücretsiz bir şekilde ulaşım imkanı sağladık. Kovid sebebiyle yapamadığımız Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ni de inşallah seneye yapmak nasip olur. İl Ticaret Müdürlüğümüzün bize verdiği destek ve katkılarla Büyükşehir Belediyemizin hal noktasında Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Akhisar, Gölmarmara'da aralıksız denetimler gerçekleştiriyoruz. Kayıt dışı ekonominin önlenmesi noktasında Türkiye’de en fazla kontrolün yapıldığı il de Manisa oldu" ifadelerini kullandı.

 

Projelerle Vatandaşlarımıza Dokunuyoruz

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönemde en çok desteği kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında verdiğinin altını çizen Başkan Ergün, "Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle Büyükşehir Belediyemizin Kırsal Hizmetler Dairesi çok iyi projeler üretiyorlar. Vatandaşımıza dokunuyoruz. Meyvecilik, arıcılık, tarımsal sulama, hayvan içme suyu göletleri, erken uyarı istasyonları ve damızlık koç gibi her türlü desteği Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle sağlıyoruz. Bu noktada ortak çalışma içerisindeyiz. Manisa'da insanların daha sağlıklı bir çevrede yaşayabilmesi için Muradiye OSB veya diğer ilçelerimizdeki fabrikalar ile OSB’lerin çevreyi kirletmemeleri noktasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği müdürlüğümüz ile MASKİ Genel Müdürlüğümüz koordineli olarak çok iyi hizmetler üretiyorlar" dedi.

 

"Manisa'nın Çehresini Değiştirme Noktasında Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz"

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmanın yanı sıra vatandaşların ulaşımlarını güvenli bir şekilde sağlaması noktasında önemli çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Başkan Ergün, "Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairemiz, 1.313 kilometre asfalt çalışması ile geçtiğimiz yıl tüm zamanların rekorunu kırdı. Manisa'nın karayolları noktasında en önemli konularından bir tanesi Gediz Kavşağı. Projeleri de hazırlandı. Biz de 18 uygulamaları için önümüzdeki ay inşallah start veriyoruz. İnşallah Turgutlu'ya giden yol üzerindeki çalışmalar da devam eder. Manisa'nın çehresini değiştirme noktasında nasıl Muradiye hattını yaptıysak Turgutlu hattındaki çalışmalarımızı da Büyükşehir olarak yapacağız" diye konuştu.

 

"Manisa'yı Spor Şehri Yapma Amacındayız"

Manisa'yı spor şehri yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Ergün, "Bugün için Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 15 branşta 5 binin üzerinde evladımıza spor eğitimi yaptırıyoruz. Önemli olan evlatlarımızı daha iyi bir geleceğe taşıyabilmek. Onların fiziksel gelişimlerini, arkadaşlık duygularını, kişilik gelişimlerini arttıracak, vatanına milletine, Cumhuriyetine sahip çıkan daha bilinçli bireyler haline gelmelerini sağlamak istiyoruz. Bu noktada da şu anda basketbol branşımızda da birinci ligde lideriz. Bu sezonu lider olarak tamamladığımız takdirde önümüzdeki sene Anadolu Efes, Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer büyük takımları Manisa’da hep beraber izleyeceğiz. Futbolda da kulübümüzü geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde amatör kümeden 1. Lig'e kadar çıkardık. Kırılması zor 36 maçlık namağlup bir şampiyonluk yaşattık. Tabi bunun coşkusunu KOVİD sebebiyle yaşayamadık. Hedef her zaman çıtayı daha yukarıya taşımak. İnşallah, Manisa Futbol Kulübümüz, bu sene playoff noktasına ulaşarak önümüzdeki yıl için önemli başarılara imza atar" ifadelerini kullandı. Başkan Ergün, "Hepimiz bu makamlarda bir görev yürütüyoruz. Önemli olan vatandaşımıza en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunabilmek. Ben, bütün verilen destekler, katkılar için bütün daire müdürlerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

"Kurumlarımızın Birbiri İle Olan Uyumu Örnek Olacak Seviyede"

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise, "Tüm katılan çalışma arkadaşlarımıza ve Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kurumlarımızın birbiri ile olan uyumu birçok ile örnek olacak durumda. Bundan sonraki çalışmalarınızda da aynı süreç devam edecektir. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.