Atatürk’ün Manisa’ya Gelişi Törenle Kutlandı - Haberler - Cengiz ERGÜN
10.10.2022 12:42

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanından sonra Cumhurbaşkanı sıfatıyla Manisa’ya ilk kez gelişinin 97. yıldönümü tören programına katıldı.

 

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Manisa’yı ilk ziyaretinin 97. Yılı, Manisa Tren Garı’nda düzenlenen temsili karşılama töreniyle kutlandı. Ellerinde bayraklarla treni karşılayan Manisalılar, 97 yıl önce olduğu gibi yine büyük bir coşkuya tanıklık etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olarak Manisa’yı ilk ziyaretinin 97. yılı kutlamaları büyük bir coşkuya sahne oldu. Manisa Tren Garında temsili olarak yapılan karşılamaya Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Milletvekili Özgür Özel, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saatler 10.00’ı gösterdiğinde Manisa garına yanaşan trenden öğrenciler tarafından Atatürk portresi ve Türk bayrağı indirildi. Garda bekleyen protokol üyeleri ve vatandaşlar da bando eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak coşkuya ortak oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisinin ardından öğrenciler tarafından Türk Bayrağı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’e takdim edildi. Bayrağı öperek teslim alan Vali Karadeniz, “Bayrağımızı tüm milletimiz sonsuza kadar koruyacaktır. Ben de öperek teslim alıyorum” dedi.

“Ülkemizin gücüne güç katacağız”

Tren Garındaki törenin ardından bando ve bayraklar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar kortej gerçekleştirildi. Korteje kaldırımlardaki vatandaşlar da ellerindeki Atatürk portreleri ve bayraklarla destek verdi. Cumhuriyet Meydanında çelenklerin sunulmasıyla devam eden programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bizler, bir ülkeyi yeniden şaha kaldırarak tüm dünyaya örnek olan eşsiz bir lidere sahip olduk ve O’nun bize gösterdiği yolda milletimiz çok önemli başarılara imza attı. ‘Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atatürk, Türk Milletinin desteğini arkasına alarak, çağdaş ve demokratik bir ülke inşa etmiştir. İşte bu noktada; kan ve gözyaşı ile kazanılan zaferler sonucunda Cumhuriyet ilan edilmiş, asil milletimiz de aydınlık bir geleceğe ilk adımını atmıştır. Aradan geçen zaman içerisinde edindiğimiz tecrübe ile bugün, tam bağımsız ve güçlü bir ülkede hayatımızı sürdürmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere ki, Atatürk gibi dünyaya örnek olan bir lidere sahip olduk. Ve yine ne mutlu bizlere ki, Atalarımız; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek güzel vatanımızı düşmandan temizledi ve 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyete sahip çıktılar. Bizler de aynı inanç ve kararlılıkla bu mirası yücelteceğimize, ülkemizin gücüne güç katacağımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz” dedi.

“Şehrimizi kalkındırmak için çalışıyoruz”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin bir kutlamadan ziyade Ata’mızı anma ve anlama olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Yıllar süren savaşlar sonrasında yaralar sarılıp, yepyeni bir Türkiye inşa edilirken, ülkemizin kurucusu, büyük deha Mustafa Kemal Atatürk de, Anadolu’yu karış karış gezerek milletinin dertlerine ortak olmuş, onlara moral ve umut aşılamıştır. İşte bu kutlamalar, bu önemli değerlerin bilinmesiyle daha fazla anlam kazanmaktadır. Bizler, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Manisa bırakmak için canla başla çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Her yıl 10 Ekim’de yaptığımız bu törenlerle de büyük deha Atatürk ve silah arkadaşlarını yâd ediyoruz. Atatürk’ün Manisa’mıza ikinci kez gelişi olan 10 Ekim 1925 tarihinde dönemin Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe ve binlerce Manisalı coşku ve heyecanla Ata’mızı karşılamıştır. Büyük Liderimiz, Manisa’da kalarak hemşerilerimizle kucaklaşmış, coşkulu bir kalabalığa hitap etmiş ve Manisalılara öğütlerde bulunmuştur. Felaketlerin insanları ve aklı başında olan milletleri daha azimkar hamlelere sevk ettiğini ve hemşerilerimizin de işte o hamleleri yaptığını konuşmasında ifade ederek, Manisalıların o dönemki azmine iltifatta bulunmuştur. Bizler de aynı inançla, şehrimizi kalkındırmak için çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam ediyoruz. Manisa’mız, bugün, sanayisi ve tarımsal üretimiyle ülkemizin ekonomik faaliyetleri en güçlü şehirleri arasında yer almaktadır. Şehzadeler Şehrimiz Manisa’mızda, gelecek nesillere miras bırakacağımız tarihi ve doğal güzelliklere de büyük önem vermekteyiz” diye konuştu.

“Atalarımıza ve tarihimize önem veriyoruz”

Atatürk’ün “Tarihini bilmeyen milletler, yok olmaya mahkumdur” sözünün ışığında, geçmişimizi unutturmamak adına önemli projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Atatürk Kent Parkı, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, onun yan tarafına inşa ettiğimiz Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı, Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Gördesli Şehit Makbule Hanım Meydanı, Parti Pehlivan Caddesi, Müftü Alim Efendi Bulvarı gibi sayısız eserle kahraman atalarımızın isimlerini yaşatmaya özen gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Değerli 2 profesör hocamızın ve birbirinden kıymetli 38 akademisyenimizin katkılarıyla ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli 4 ciltten oluşan önemli bir eseri şehrimize kazandırdık. Bu tarihi eser, Milli Mücadele yıllarında ilimiz genelinde yaşananları gözler önüne sermektedir. Bu eserin yanı sıra Allah nasip ederse, Manisa’mıza yeni inşa edeceğimiz Kurtuluş Müzesi’nin açılışını da Cumhuriyetimizin 100. Yılında gerçekleştireceğiz. Atalarımıza ve tarihimize verdiğimiz önem, bundan sonra da aynı şekilde devam edecek” dedi.

Fotoğraf Sergisi Açıldı

Başkan Ergün, sözlerini şöyle noktaladı: “Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’mıza gelişinin 97. yıl dönümünde, bu güzel vatanı bizlere emanet eden başta büyük önderimiz olmak üzere, tüm silah arkadaşlarının, kahraman ecdadımızın ve aziz şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, rahmet ve minnetle anıyorum.” İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirler ile devam eden programda, dönemin Manisa Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe’nin Atatürk’ü karşılamasında yaptığı konuşma ve Atatürk’ün verdiği cevap yine aynı okulun tarih öğretmenleri tarafından okundu. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle sona eren programın ardından Fatih Sergi Salonu’nda Atatürk Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.